"> UNESCO мултидимензионална методологија Индикатори развоја културе (CDIS) – Друга рaдионица | Завод за проучавање културног развитка

UNESCO мултидимензионална методологија Индикатори развоја културе (CDIS) – Друга рaдионица

У уторак, 8.марта 2016. одржана је Друга радионица у процесу реализације UNESCO мултидимензионалне методологије Индикатори развоја културе (CDIS). Радионица је организована као радни састанак представника Радне групе и главног Унесковог експерта за ЦДИС методологију, односно консултанта у спровођењу пројекта за Србију, гђе Алме Мрган – Слипичевић. Радионица је имала за циљ сагледавање свих димензија у тренутној припремној фази, односно указивање и уклањање свих недоумица и изазова у раду на димензијама, како би оне биле што прецизније дефинисане у оквиру Техничког и Аналитичког извештаја.

2016_web_unesco_1
Радионици је присуствовала и генерални секретар Комисије Републике Србије за сарадњу са Унеском у Министарству спољних послова, гђа Јасмина Станковић Татарац. Преостали учесници, њих 18, наступили су као представници следећих институција: Министарство културе и информисања Републике Србије, Министарство трговине, туризма и телекомуникације Републике Србије, Привредна комора Србије, Завод за проучавање културног развитка, Завод за културу Војводине, Завод за унапређење образовања и васпитања, Републички завод за заштиту споменика културе и Центар за нематеријално културно наслеђе Србије. Радионица је одржана у просторијама Завода за проучавање културног развитка, техничким реализатором пројекта.