"> УЧЕШЋЕ ЗАВОДА ЗА ПРОУЧАВАЊЕ КУЛТУРНОГ РАЗВИТКА НА УНЕСКО КОНФЕРЕНЦИЈИ ЧЛАНИЦА КОНВЕНЦИЈЕ О ЗАШТИТИ И УНАПРЕЂЕЊУ РАЗНОЛИКОСТИ КУЛТУРНИХ ИЗРАЗА | Завод за проучавање културног развитка

УЧЕШЋЕ ЗАВОДА ЗА ПРОУЧАВАЊЕ КУЛТУРНОГ РАЗВИТКА НА УНЕСКО КОНФЕРЕНЦИЈИ ЧЛАНИЦА КОНВЕНЦИЈЕ О ЗАШТИТИ И УНАПРЕЂЕЊУ РАЗНОЛИКОСТИ КУЛТУРНИХ ИЗРАЗА

Директор Завода за проучавање културног развитка др Вук Вукићевић и истраживач Маријана Миланков учествују као чланови делегације Републике Србије на седмом заседању Конференције чланица Конвенције о заштити и унапређењу разноликости културних израза (Унеско, 2005), у седишту Унеска у Паризу, од 4. до 7. јуна.

На почетку Конференције, Србија је једногласно изабрана, и члан њене делегације Вук Вукићевић, за потпредседавајућег овог заседања, на предлог Јерменије и Румуније.

Током генералне дебате, Вук Вукићевић је као члан делегације Србије истакао посвећеност наше земље имплементацији Конвенције 2005, указујући на конкретне мере и активности Министарства културе и информисања и Владе Републике Србије, које су у том контексту спроведене.

На дневном реду Конференције нашао се и извештај секретаријата Конвенције 2005, представљање резултата претходно одржаног Форума цивилног друштва, извештај Међународног фонда за културну разноликост, Отворена мапа пута за имплементацију смерница за примену Конвенције 2005 у дигиталном окружењу, као и друге теме.

Представнци Завода на Конференцији учествују у својству Националне тачке контакта за имплементацију Конвенције 2005. у Србији. Завод ће настојати да додатним напорима настави да подржава примену ове конвенције, ради унапређења културног и креативног сектора у Србији.