"> Учешће Завода на редовном годишњем састанку „EGMUS-а“ | Завод за проучавање културног развитка

Учешће Завода на редовном годишњем састанку „EGMUS-а“

На позив „EGMUS-а“, од 22. до 24. октобра у Букурешту представници Завода за проучавање културног развитка директор др Вук Вукићевић и истраживач др Биљана Јокић присуствовали су редовном годишњем састанку ове европске групе која окупља институције задужене за званичну статистику о музејима на националном нивоу. Завод је од 2017. године представник Републике Србије у „EGMUS-у“.

Важна тема одржаног састанка била је употреба комплексних сетова података („Big data“) у функцији музејске статистике, док се у наставку дискусије говорило о дефиницији музеја, имајући у виду да су главни циљеви „EGMUS-а“ развој и усаглашавање методологије у правцу унапређења компаративне статистике о музејима. Том приликом, представници Завода презентовали су статистичке податке о музејима у Србији.
На другој слици: директор Завода за проучавање културног развитка Вук Вукикевић са госпођом Кармен Кроитору (Carmen Croitoru) директорком Института за истраживања и обуке у култури Републике Румуније, домаћином скупа.