"> „У сусрет Светом Сави“ – изложба Ликовне радионице за децу | Завод за проучавање културног развитка

„У сусрет Светом Сави“ – изложба Ликовне радионице за децу

Позивамо вас на отварање изложбе „У сусрет Светом Сави“ – Ликовне радионице за децу у четвртак 24. јануара 2019. у 19 часова у Галерији Завода за проучавање културног развитка.

У простору Завода у креативној атмосфери, једном недељно, одвијају се Ликовне радионице за децу. На њима се подстиче креативност, негује дечији ликовни израз, развија осећај за лепо и сензибилтет сваког детета, али и осећај за тимски рад и пријатељство.

Током изложбе дечијих радова публика ће имати прилику да погледа око двадесет паноа са различитим ликовним техникама, као и радове из области примењених уметности (цртеже у оловци, фломастеру, пастелу; слике у темпери, акварелу, затим колаже од папира, тканина, лишћа, мозаике од печата кромпира, рамове за слике, посуде од папир машеа, употребне и декоративне предмете од глине…).

Полазници ове радионице су мали креативци, радознали ствараоци, мали вешти уметници. Атмосфера на радионицама је радна и весела, и уз сугестије и коректуре, деца су у прилици да савладају различите технике из области ликовне и примењене уметности. Водитељи радионице су: Марко Вукша, академски вајар, професор на Факултету примењених уметности и Тамара Недељковић Вукша, академски уметник и дипл. ликовни педагог.

Програм отварања изложбе:

четвртак 24.јануар 2019. у 19 часова;

– поздравна реч у име Завода – др Вук Вукићевић, директор Завода за проучавање културног развитка;
– поздравна реч у име Ликовне радионице за децу– Марко Вукша, водитељ радионице и проф.на Факултету примењених уметности.

Вођење кроз изложбу:
Петра Павловић и Саша Лабудовић, полазнице Ликовне радионице.

Музички програм:
Реља Степановић и Ида Рикановић, полазници Ликовне радионице.

19. 30 – 20. 00 часова, коктел и мини радионица у клубу Завода.