"> Трибина „Стеван Мајсторовић“: Алтернативно финансирање музеја: спонзорство, донаторство, фондови, пројекти | Завод за проучавање културног развитка

Трибина „Стеван Мајсторовић“: Алтернативно финансирање музеја: спонзорство, донаторство, фондови, пројекти

Скупу одржаном у петак 30. септембра 2011. године присуствовали су представници музеја, који превасходно користе буџетска средства из државних фондова и представници финансијског сектора – потенцијални спонзори и фондације, који препознају значај културних програма као своје вредности. Музеји ће представити своје успешне спонзорске пројекте, а представници финансијског и сектора услужних делатности у области саветовања, представиће пројекте културе у којима су учествовали и путем којих комуницирају поруке својих компанија ка јавности.

Учествовали:
Даница Јововић Продановић, директор Музеја града Београда
Славко Спасић, директор Природњачког музеја у Београду
Мирјана Шакић, Сектор комуникација Ерсте банке у Србији
Наташа Павловић Бујас, директорка агенције Блумен из Београда
Модератор трибине: Александра Савић, ПР менаџер Природњачког музеја у Београду и председница Секције за односе с јавношћу и маркетинг Музејског друштва Србије.

2011_sept_tribina_muzeji

Развој међусекторског, пословно – јавног партнерства је тема која све више добија на значају у нашем друштву, посебно у условима транзиције. Циљ трибине је да се кроз разговор подсетимо успешних примера такве сарадње, али и постојећих препрека за њено одвијање и на тај начин допринесемо дефинисању платформе за повезивање установа културе – музеја и финансијског сектора у реализацији пројеката и програма културе.