"> Први радни састанак међународног пројекта Упознајте своје суседе у трећем добу | Завод за проучавање културног развитка

Први радни састанак међународног пројекта Упознајте своје суседе у трећем добу

Представници Завода за проучавање културног развитка учествују у Софији од 14. до 17. новембра на првом радном састанку међународног пројекта Упознајте своје суседе у трећем добу (Discovering European Neighbours in the Third Age (DENTA) који је у оквиру програма Еразмус+ финансиран од стране Европске комисије. Циљ пројеката је да путем интервјуисања старијих људи подстакне боље међугенерацијско разумевање и представи живот старијих у различитим историјским периодима.


Осам партнерских организација из шест европских земаља: Италије, Француске, Немачке, Бугарске, Румуније и Србије учествује у реализацији, а координатор пројекта је Институт за усавршавање одраслих Универзитета у Улму у Немачкој.
Завод за проучавање културног развитка први пут на овај начин као партнер, учествује у оквиру програма Ерасмус+ као једини представник из Србије. Др Вук Вукићевић, директор Завода, и истраживачи др Маша Вукановић и Богдана Опачић имају прилику да са партнерима дефинишу оперативни план реализације пројекта.


Планирано је да ће пројекат бити завршен до 2021. године када ће јавности бити представљени прикупљени наративни, фотографски и видео материјали из шест европских земаља.