"> Промоција Конвенције о заштити и унапређењу разноликости културних израза (Унеско, 2005) у Крагујевцу | Завод за проучавање културног развитка

Промоција Конвенције о заштити и унапређењу разноликости културних израза (Унеско, 2005) у Крагујевцу

Представнице Националнa контакт тачкa за Конвенцију о заштити и унапређењу разноликости културних израза (Унеско, 2005), Ивана Зечевић из Министарства културе и информисања, и Бојана Субашић из Завода за проучавање културног развитка, учествовале су на завршној конференцији пројекта NEXT (Collaborative platform to support research and technology transfer), део програма Adriatic IPA Cross Border Cooperation 2007 – 2013, који је одржан 31. августа у Крагујевцу. Пројекат је, у партнерству са 10 организација из 5 земаља (Италије, Хрватске, Албаније, Босне и Херцеговине и Црна Гора), у Србији реализовала Регионална агенција за економски развој Шумадије и Поморавља у Крагујевцу.
CAM02474_site
На радионици Креативне индустрије – спој технологије, креативности и иновативности на путу развоја, представнице Националне контакт тачке за Конвенцију 2005 представиле су саму Конвенцију и конкурс Међународног фонда за културну разноликост. Том приликом позвале су све присутне, уметнике и културне делатнике да учествују у имплементацији основних начела Конвенције и да се јављају на конкурс Међународног фонда. У склопу промотивних активности националне тачке Ивана Зечевић и Бојана Субашић, учествовале су и у другом делу радионице који је био посвећен формирању кластера креативне индустрије у Региону Шумадије и Поморавља.
Поред Конвенције 2005, на конференцији су представљени и европски програми подршке Креативна Европа и Хоризонт 2020.

CAM02468_site