"> Промоција часописа Култура број 127 и Трибина Стеван Мајсторовић: ЕТИКА МЕДИЈА | Завод за проучавање културног развитка

Промоција часописа Култура број 127 и Трибина Стеван Мајсторовић: ЕТИКА МЕДИЈА

Среда, 30. јун у 11 часова
Галерија Завода за проучавање културног развитка

На Трибини су говорили:
уреднице тематског броја часописа др Милена Драгићевић Шешић и др Мирјана Николић, корецензент др Бранимир Стојковић и аутори текстова у часопису Лидија Пришинг, Тамара Ђорђевић, Јована Дукић и Владимир Коларић.

Овај темат је посвећен академској заједници, уметницима, делатницима у сфери културе, медијским професионалцима који су, кроз бројна истраживања, расправе и у узајамном дијалогу, развијали аналитичку и критичку мисао о различитим феноменима наше културе и уметности, као и о смењујућим културно-политичким и медијским праксама.
У темељу сваке професије, и посебно професија за које се школују студенти на Факултету драмских уметности, уграђене су моралне вредности – професионална етика уметника, уметничких сарадника, продуцената, менаџера као медијатора у пољу културних, уметничких и медијских пракси.
(др Милена Драгићевић Шешић и др Мирјана Николић, из уводног текста „Етика медија у образовном систему“, Култура бр. 127, Етика медија)