"> Промоција часописа „Култура“ бр. 128: КРЕАТИВНИ СЕКТОР: КОНТУРЕ НОВОГ МОДЕЛА РАЗВОЈА | Завод за проучавање културног развитка

Промоција часописа „Култура“ бр. 128: КРЕАТИВНИ СЕКТОР: КОНТУРЕ НОВОГ МОДЕЛА РАЗВОЈА

У четвртак 21. октобра одржана је у Галерији Завода за проучавање културног развитка промоција новог, 128-ог броја часописа „Култура“.

На промоцији су говорили:
приређивач, проф. др Гојко Рикаловић,
аутори текстова, др Смиљка Исаковић, др Ана Мартиноли
мр Христина Микић и Братислав Илић

Концепт одрживог развоја у 21. столећу подразумева право сваког човека на дуг, здрав и креативан живот. Креативност се јавља у насем времену као задивљујућа опседнутост лепотом, знањем, вредностима и профитом.
Интуитивни, иновативни, имагинативни и инспиративни креативни потенцијал савременог друштва представља главну одредницу формирања и развоја креативног сектора националних економија. С обзиром на значај његових друштвених, политичких, социјалних, културолошких и економских импликација, владе савремених држава све више се баве ефикасношћу и ефективношћу креативног сектора. Имајући у виду квалитет ауторских текстова, верујемо да ће овај број часописа Култура подстакнути истраживаче који се баве проблематиком креативног сектора на нова истраживања и изазвати интересовање шире стручне и научне јавности.

(др Гојко Рикаловић, из Уводне речи приређивача, Култура бр. 128, Креативни сектор: контуре новог модела развоја)