"> Промоција 132. броја часописа „Култура“: Савремени журнализам – трендови, дилеме и изазови | Завод за проучавање културног развитка

Промоција 132. броја часописа „Култура“: Савремени журнализам – трендови, дилеме и изазови

У понедељак 31. октобра у 12 часова у просторијама Завода за проучавање културног развитка Риге од Фере 4, Београд одржана је промоција 132. броја часописа „Култура“ под тематским насловом „Савремени журнализам – трендови, дилеме, изазови“.

На промоцији су говорили:
проф. др Веселин Кљајић
проф. др Неда Тодоровић, аутор прилога

„Вирус радикалних трансформација савременог журнализма под утицајем пре свега интернета, дигитализације, платформи, друштвених мрежа и унапред изгубљене трке са временом, а у потери за профитом – очигледан је већ и лаицима. Последња светска економска криза (сада се чини само прва у низу) проблеме је додатно усложила, иза-звавши тектонске поремећаје на ионако уздрманом медијском тржишту. Поштеђених није било.
Новинарство је жива материја. У сталним трагањима и еволуцијама, које не-ретко узрокују друштвени потреси, економске, социолошке, културолошке, а поготово технолошке промене. Зато приређивачи овог темата немају ни најмању илузију да су понудили нека коначна, дефинитивна, а поготово не најбоља решења за болести које муче савремено новинарство. Али сигурни смо да свако успешно лечење започиње прецизном и добром дијагностиком.“

(проф. др Веселин Клајић и проф. др Зоран Јевтовић, из Уводне речи приређивача, Савремени журнализам – трендови, дилеме и изазови, Култура бр. 132)