"> Представљање зборника КУЛТУРА И ОДРЖИВИ РАЗВОЈ У ДОБА КРИЗЕ | Завод за проучавање културног развитка

Представљање зборника КУЛТУРА И ОДРЖИВИ РАЗВОЈ У ДОБА КРИЗЕ

tasovac У четвртак 25. децембра у 11 часова у Галерији Завода престављен је зборник Култура и одрживи развој у доба кризе којег су уредиле Милена Драгићевић Шешић, Мирјана Николић и Љиљана Рогач Мијатовић.

Скупу су се поздравном речју обратили министар културе и информисања г. Иван Тасовац, директор Завода г-ђа Марина Лукић-Цветић и проф. др Милена Драгићевић Шешић, шеф УНЕСКО катедре за културну политику и менаџмент Универзитета уметности у Београду. Говорили су и проф. др Слободан Цвејић, Филозофски факултет у Београду и проф. др Бојан Зечевић, Економски факултет у Београду. У разговору су учествовале уреднице и аутори радова.
Овај међународни тематски зборник радова настао је као резултат међународне научне конференције Култура и одрживи развој у доба кризе која је организована поводом обележавања јубилеја – десет година УНЕСКО катедре за културну политику и менаџмент на Универзитету уметности у Београду. Део радова из овог Зборника настао је у оквиру међународног пројекта COST IS1007 Истраживање културне разноликости и националног научно-истраживачког пројекта бр.178012 Идентитет и сећања: транскултурални текстови драмских уметности и медија Факултета драмских уметности у Београду. Завршно поглавље зборника резултат је пројекта Евалуација културних политика и програма ЕУ као промотера културне разноликости и интеркултурног дијалога на Балкану/Југоисточној Европи. Све то сведочи о широкој и разгранатој мрежи међународних пројеката у које су укључени како УНЕСКО катедра Универзитета уметности, тако и Институт за позориште, филм, радио и телевизију Факултета драмских уметности у Београду.