"> Представљање Финалног извештаја Пост-2015 националних консултација „Култура и развој“ | Завод за проучавање културног развитка

Представљање Финалног извештаја Пост-2015 националних консултација „Култура и развој“

У уторак, 31. Марта у једанаест часова у Галерији Завода за проучавање културног развитка одржано је представљање Финалног извештаја Пост-2015 Националних консултација „Култура и развој“.

Поред Министра културе и информисања, г. Ивана Тасовца говорили су Ирена Војачкова-Солорано, стални координатор УН у Србији, Драган Жупањевац, представник Министарства иностраних послова Републике Србије, представник СеКонс групе за развојне иницијативе Слободан Цвејић , Соња Лихт из Београдског фонда за политичку изузетност и Бојана Субашић из Завода за проучавање културног развитка.

un_front

Преузмите говор министра г. Ивана Тасовца

Консултације су организоване с намером да се продуби разумевање међуодноса културе са сиромаштвом, образовањем, родном једнакошћу, социјалном укљученошћу, урбанизацијом и одрживим градовима, заштитом животне средине и климатским променама.
У глобалним Пост-2015 националним консултацијама учествовале су Србија, Мароко, Мали, Еквадор те Босна и Херцеговина. Резултати консултација ће бити укључени у глобални извештај за 2015. годину, који ће бити представљен током септембра.