"> ПОЗИВ НА КОНФЕРЕНЦИЈУ „ВАСПИТАВАТИ КУЛТУРОМ: Ка друштву у ком су вредности важне“ | Завод за проучавање културног развитка

ПОЗИВ НА КОНФЕРЕНЦИЈУ „ВАСПИТАВАТИ КУЛТУРОМ: Ка друштву у ком су вредности важне“

Пoштoвaни,

Зaвoд зa прoучaвaњe културнoг рaзвиткa у партнерству са Репрезентативним удружењем у култури БАЗААРТ, Центром за драму у едукацији и уметности ЦЕДЕУМ и Малим позориштем „Душко Радовић“ организује научно-стручну конференцију с међународним учешћем, под називом „ВАСПИТАВАТИ КУЛТУРОМ: Ка друштву у ком су вредности важне“.

Конференција ће се одржати 24. и 25. јуна у Београду, према Агенди коју достављамо у прилогу.

Садржај и циљ: Надовезујући се на истраживање „Прoсвeтни рaдници – културнo oбрaзoвaњe и културнa пaртиципaциja“, конференција тежи да сагледа потребе и могућности за сарадњу међу ресорима културе и просвете, с фокусом на значају сарадње за васпитавање младих генерација и тиме консолидацију система вредности у друштву.

Програм обухвата излагања, презентације, дискусије, као и радионице, позоришне представе и друге примере културно-едукативног рада. Позвани излагачи из читаве Србије и иностранства представиће концепте и програме у којима се култура и образовање на различите начине прожимају. Учесници ће такође имати прилику да кроз пажљиво одабране радионице обогате знања и вештине, стекну нова креативна искуства и осмишљавају програме у складу са својим потребама. За више информација о програму, преузмите скраћену агенду, као и целокупну агенду скупа.

Учесници: С обзиром на интердисциплинарни карактер теме, конференција окупља истраживаче и практичаре из области културе и просвете. Скуп је отворен за делатнике у култури, просвети, неформалном и целоживотном образовању, као и за грађане заинтересоване за тему.

Позивамо Вас да узмете учешће у конференцији и допринесете разговорима о теми скупа.

Учешће је у конференцији је слободно, уз обавезно пријављивање. Пријаве се подносе он-лајн, а обрасцу можете приступити ОВДЕ.

Конференција је акредитована код Завода за унапређивање образовања и васпитања. Информације о котизацији за просветне раднике и другим појединостима, пронађите на адреси http://bazaart.org.rs/konferencija-vaspitavati-kulturom-ka-drustvu-u-kom-su-vrednosti-vazne/

Конференција се реализује уз подршку
Министарства културе и информисања
Републике Србије.