"> Потписан споразум о сарадњи у области културних индустрија и културне трговине | Завод за проучавање културног развитка

Потписан споразум о сарадњи у области културних индустрија и културне трговине

Министарствo културе и информисања Републике Србије и Министарство културе Народне Републике Кине у сарадњи са Националним институтом за културни развој Пекиншког универзитета за међународне студије организовали су 5-6. јуна у Београду Први форум културних и креативних индустрија Кине и земаља Централне и Источне Европе (16+1). Министар културе и информисања Иван Тасовац и амбасадор Народне Републике Кине у Србији, Њ.Е. Ли Манчанг отворили су форум „Наша заједничка будућност: креативне индустрије и културна трговина“ који је окупио око четрдесет стручњака из Кине и земаља Централне и Источне Европе и велики број стручњака и представника установа, организација, уметника и компанија из области филма и телевизије, извођачких уметности, креативног дизајна, анимације и онлајн игара, културног туризма, музеја и галерија итд.

На Форуму се говорило о актуелним и новим тенденцијама сарадње културних и креативних индустрија, о унапређењу културног туризма и културне размене.

potpis_web
Као први корак установљавања сарадње у развијању теоријских и практичних истраживања у области културних индустрија и културне трговине, потписан је Меморандум о разумевању о сарадњи између Завода за проучавање културног развитка, националне установе културе Републике Србије и Института за истраживање културне трговине Народне Републике Кине.
Меморандум су потписали в.д. директора Завода за проучавање културног развитка, Марина Лукић-Цветић и проф. Ли Ћиаому, директор Института за истраживање културне трговине.