"> Педесета годишњица Завода за проучавање културног развитка | Завод за проучавање културног развитка

Педесета годишњица Завода за проучавање културног развитка

У четвртак 20. априла обележена је педесета годишњица оснивања Завода за проучавање културног развитка. Међу званицама су се нашли ранији директори и стручњаци запослени у Заводу, породица оснивача институције Стевана Мајсторовића, творац концепта и први уредник часописа „Култура“ г. Триво Инђић, бројни спољни сарадници и пријатељи наше институције. Присуством и одржаним говором прославу је увеличао ресорни министар, г. Владан Вукосављевић.


Кратким пригодним излагањима скупу су се такође обратили гђа Марина Лукић Цветић, в.д. директор Завода и г. Драган Мраовић, председник Управног одбора. Социолог др. Слободан Мрђа, водећи истраживач Завода, приказао је истраживачки и документационо-статистички рад институције те перспективе даљег развоја, а Синиша Стефановић, историчар, описао је укратко историју настанка Завода нагласивши актуелност идеја и концепата оснивача и у њиховом и у данашњем времену. Програм је водила Бојана Субашић, социолог, истраживач у Заводу.

За ову прилику приређена је изложба дела колекције слика које су излагачи у нашој Галерији током година поклонили Заводу. По завршетку званичног дела прославе приређен је скроман коктел.


Аутор фотографија: Снежана Неговановић