"> ОКРУГЛИ СТО О НАЦРТУ ЗАКОНА О ПОЗОРИШТУ | Завод за проучавање културног развитка

ОКРУГЛИ СТО О НАЦРТУ ЗАКОНА О ПОЗОРИШТУ

Први округли сто о Нацрту закона о позоришту одржан је данас у Заводу за проучавање културног развитка.

„Наша намера је да са представницима позоришта из целе Србије сагледамо проблеме у српском театру и да покушамо да их решимо законом“, казао је Тањугу Владимир Недељковић, саветник за нормативне послове у Министарству културе и информисања, пред отварање округлог стола о изради Нацрта закона о позоришту у Заводу за проучавање културног развитка у Београду.

Недељковић је напоменуо да је Министарство културе и информисања покренуло иницијативу за организацију низа сасатанака представника позоришта у Србији.

„У наредном периоду, током новембра, сваког четвртка имаћемо састанке са релевантним представницима театара широм Србије како бисмо што детаљније образложили проблеме које их муче. Наша намера је да законом регулишемо пословање позоришта и учинимо њихов рад ефикаснијим и креативнијим на радост публике и запослених у нашим театрима“, казао је Недељковић.

Према његовим речима, после серије састанака уследиће формирање Радне групе за израду Нацрта закона о позоришту.
„Радну групу ће, између осталих, чинити и стручњаци из области позоришне уметности како бисмо на што бољи начин урадили Нацрт закона о позоришту“, казао је Недељковић.

Данашњем састанку у Заводу за проучавање културног развитка присуствовали су представници Књажевско-српског театра из Крагујевца, Краљевачког позоришта, Крушевачког позоришта, Народног позоришта из Ниша, Народног позоришта у Београду, Позоришта „Бора Станковић“ у Врању и Српског народног позоришта у Новом Саду.