"> „Одрживе еко-школе: Од пилот програма до системског решења“ | Завод за проучавање културног развитка

„Одрживе еко-школе: Од пилот програма до системског решења“

Скуп којег су поводом Светског дана заштите животне средине (5. јун) организовали удружење „Школа за опстанак“ и „Фондација Фридрих Еберт“ уз подршку Националне комисије за сарадњу са  UNESCO-ом одржан јеу уторак, 4. јуна у 12 сати, у Галерији Завода (Риге од Фере 4, Београд)

На скупу су  представљена искуства и резултати постојећих програма и мрежа одрживих еко-школа у Србији, као и предлози за неопходне промене у наставним програмима, ваннаставним активностима и методама рада, како би овакав концепт учења за живот имао системску и систематску примену у васпитно-образовном процесу.

На скуп су позвани представници министарстава из области образовања и заштите животне средине, покрајинских секретаријата у овим областима и секретаријата града Београда за образовање и заштиту животне средине, стручних институција и заинтересованих организација цивилног друштва.

Скуп се организује са жељом да се ово важно питање уврсти у Акциони план за спровођење „Страгије развоја образовања у Србији до 2020. године“ како би овакав концепт заживео у целокупном васпитно-образовном систему.