"> Одржана трибина „Култура у транзицији друштвених вредности“. | Завод за проучавање културног развитка

Одржана трибина „Култура у транзицији друштвених вредности“.

У Заводу за проучавање културног развитка, у сарадњи са удружењем БАЗААРТ, 18. априла 2019. године одржана је трибина под називом „Култура у транзицији друштвених вредности“. На трибини је било речи о улози културе у обликовању друштвених вредности, са посебним нагласком на односу између културе и образовања,као и улози културе у животу младих.

На трибини су учествовали Милена Драгићевић Шешић (Унеско катедра за културну политику и менаџмент), Слободан Цвејић (Одељење за социологију Филозофског факултета Универзитета у Београду), Владимир Коларић (Завод за проучавање културног развитка), Јасна Димитријевић (Задужбина Илије М. Коларца), Ана Мартиноли (Факултет драмских уметности Универзитета уметности у Београду), Вирџинија Ђековић, Асоцијација Независна културна сцена Србије, а разговор је водила Јована Караулић (Факултет драмских уметности Универзитета уметности у Београду).

Трибина је била увод у националану конференцију „Васпитавати културом – ка друштву у ком су вредности важне“, која ће се одржати крајем јуна 2019. године у Београду, у организацији удружења БАЗААРТ, Завода за проучавање културног развитка, ЦЕДЕУМ и Малог позоришта „Душко Радовић“.