"> Одлука о добитницима награде „Новица Тадић“ за младе песнике | Завод за проучавање културног развитка

Одлука о добитницима награде „Новица Тадић“ за младе песнике

На основу конкурса расписаног 19. јануара 2018. године и Одлуке бр. 78 од 26. јануара 2018. године, Стручна комисија за оцењивање рукописа приспелих на књижевни конкурс „Новица Тадић“, која је радила у саставу: др Недељка Бјелановић, Младен Весковић, Миломир Гавриловић, Никола Маринковић и др Драган Хамовић, на седници одржаној у просторијама Завода за проучавање културног развитка, 2. марта 2018. у Београду, донела је једногласну одлуку да Књижевну награду „Новица Тадић“ равноправно додели (наведено према азбучном реду):

Јани Алексић из Београда, за рукопис „Аријел аноним“,
Екрему Хамиду из Новог Пазара, за рукопис „Есхатон“,
Слађани Шимрак из Београда, за рукопис „Позамантерија“.

Комисија је разматрала укупно 63 приспела рукописа аутора до 35 година старости, из Србије, Републике Српске, Црне Горе и расејања. У ужем избору нашли су се, поред награђених аутора, и рукописи Анђеле Пендић, Слободана Калиновића, Новака Ђукића и Жељка Тешића. Комисија скреће пажњу и на радове Јане Растегорац Вукомановић, Слободана Јовића, Велимира Кнежевића, Вука Вуковића и Милице Миленковић.

Награђени аутори ће добити диплому и плакету с ликом Новице Тадића на свечаности поводом Светског дана поезије, а у току године, у новоустановљеној едицији „Присуства“ у издању Завода за проучавање културног развитка, биће објављени награђени рукописи.

У Београду, 2. марта 2018.

др Недељка Бјелановић
Младен Весковић
Миломир Гавриловић
Никола Маринковић
др Драган Хамовић

ПРЕУЗМИТЕ ЗВАНИЧАН ТЕКСТ ОДЛУКЕ