"> Културе ритмова: Едуардо Галеано – Отворене вене Латинске Америке | Завод за проучавање културног развитка

Културе ритмова: Едуардо Галеано – Отворене вене Латинске Америке

Трибина ће бити одржана 19. априла 2010. године с почетком у 18ч, у малој сали Студентског културног центра у Београду у оквиру програма Савремена култура Латинске Америке, као део пројекта Културе ритмова.

На трибини ће бити говора о животу и делу уругвајског писца Едуарда Галеана, који је у својој књизи Отворене вене Латинске Америке анализирао историју овог континента, од времена европских открића, све до нашег доба. Такође ће бити разматрани и проблеми са којима се суочавају земље Латинске Америке, али, у исто време, и Србија, будући да су на сличан начин генерисани.

Поводом овог аутора и дела, на трибини ће говорити мр Биљана Ђоровић, теоретичарка културе и медија, уредница на Радио Београду 2 и ауторка радио емисије „Атлантис – духовни и спиритуални лексикон цивилизације“ и Ивана Бошковић, професорка шпанског језика. Разговор с гостима трибине водиће Биљана Јокић, психолог и истраживач у Заводу за проучавање културног развитка и Весна Капор, уредница програма Студентског културног центра у Београду.

Циклус трибина Савремена култура Латинске Америке и пратеће програме Градови плешу заједнички реализују: Млади грашак, удружење грађана за уметност, културу, медије и друштвена питања, Kapuera Angola centar, плесне школе Casa Latina, Estilo Cubano i Tango natural, НВО Beosalsa.com и Студентски форум за Латинску Америку (СФЛА), у сарадњи са Заводом за проучавање културног развитка, Студентским културним центром у Београду, Центром за културу Стари град и Природњачким музејом Србије.

Пројекат Културе ритмова, као и трибински програм Савремена култура Латинске Америке, финансијски је у целости подржао Фонд за отворено друштво.

Захваљујемо се Фонду за отворено друштво, Студентском културном центру у Београду, Заводу за проучавање културног развитка, Центру за културу Стари град и Природњачком музеју Србије на помоћи у реализовању Пројекта, као и пријатељима Култура ритмова као што су: AntiAging centar, Nestle Adriatic Foods, Gorki List, Optika Radovančević, Anglo American School.