"> Конференција за штампу у Сомбору | Завод за проучавање културног развитка

Конференција за штампу у Сомбору

У Градској кући у Сомбору данас је одржана конференција за штампу посвећена почетку израде Стратегије развоја културе Града Сомбора 2020. – 2025.
На конференцији за штампу говорили су Душанка Голубовић, градоначелница Сомбора, мр Немања Сарач, члан Градског већа за културу и образовање и др Вук Вукићевић, директор Завода за проучавање културног развитка.

Градска управа Сомбор и Завод за проучавање културног развитка су потписали Уговор о сарадњи који предвиђа да Град Сомбор изради и имплементира Стратегију, а Завод ће пружити стручну помоћ.

Градска управа Сомбор је већ расписала Јавни позив за чланове Радне групе који ће учествовати у изради Стратегије. У оквиру Стратегије планирано је и спровођење анкетног истраживања грађана Сомбора у коме ће они изнети свој став о култури у овом граду, али и своје предлоге за побољшање културног живота у Сомбору и околним местима.

На основу прикупљених сазнања и анализе биће израђен Акциони план којим ће се детаљно описати рокови и активности и трошкови свих дефинисаних мера у Стратегији.
Завод за проучавање културног развитка је, такође, укључен у израду Предлога Стратегије развоја културе Републике Србије Министарства културе и информисања и пратећег Акционог плана, као и у праћење Акционог плана Владе Републике Србије у области културе.