"> Кафе Култура: Слободан Мрђа, Позоришна публика у Србији | Завод за проучавање културног развитка

Кафе Култура: Слободан Мрђа, Позоришна публика у Србији

Циклус „Дорћолско позориште“. Четвртак, 29. септембар у 12ч

Учествују:
др Ратко Божовић, професор културологије
др Милош Немањић, социолог културе
Александар Ранђеловић, менаџер
продаје улазница ЈДП-а
Душан Ч. Јовановић, драматург
мр Слободан Мрђа, социолог, аутор

Делове из студије казује:
Анђелка Ристић, глумица

Уредник и домаћин:
Душан Ч. Јовановић
О Слободану Мрђи

О магистру социологије Слободану Мрђи није тешко писати. Нарочито то не пада тешко Душану Чедомирову Јовановићу, који га познаје од 1998. године. Рођен је 1970. године у Босни и Херцеговини где је завршио основно и средње образовање и две године на сарајевском Факултету политичких наука, на одсеку социологије. Након последњег рата прелази у Београд и наставља студије на Филозовском факултету, одсек социологије, где је и дипломирао. Од 1998. године почиње да ради у Заводу за проучавање културног развитка Србије као млади истраживач.
Године 2010. на Факултету политичких наука у Београду одбранио је магистарску тезу под називом „Фактори отпора модернизацијским процесима у Србији“, на чијој изради је ментор
био професор др Вукашин Павловић. Тренутно ради на докторској дисертацији. Секретар је Удружења социолога Србије. Ради као самостални истраживач у Заводу за проучавање културног развитка Србије, где је врло омиљен код колега са којима сарађује. Веома је верзиран у виртуелне медије, популарано названих компјутерима и увек је спреман да помогне запосленима.
Једно од првих истраживања било му је
„Kултурне потребе студената у студентским домовима“, које је такође публиковао Завод. Своје, до сада најзначније истраживање, које данас представљамо у „Кафеу Култура“, започео је 2008. године уз малу стручну помоћ драматурга Душана Ч. Јовановића и обављено је међу публиком у тридесет три професионална позоришта у Србије. Када је ово капитално истраживање завршено публиковано је као издање Завода за проучавање културног развитка Србије. Ожењен је Милицом и од недавно имају сина Николу.