"> Кафе Култура: Синиша Живковић, „Пут Магеланове мапе“ | Завод за проучавање културног развитка

Кафе Култура: Синиша Живковић, „Пут Магеланове мапе“

29. промоција „Кафе Култура“, циклус „Писци са Новог на Старом граду“, одржаће се у уторак, 28. фебруара у 12ч. О делу „Пут Магеланове мапе“ говоре

Учесници:
Зоран Колунџија, уредник
Синиша Живковић, аутор
Уредник и домаћин:
Душан Ч. Јовановић

O СИНИШИ ЖИВКОВИЋУ

Синиша Живковић рођен је у Београду године 1947. Студије славистике и последипломске студије завршио је на Филозофском факултету у Новом Саду. Радио је као библиотекар-саветник и уредник у издавачким кућама. Објавио је више књига, стручних и научних чланака из области везаних за историју српске књижевне периодике, старе књиге, географске карте, гравире Београда и др.
Аутор је више изложби са старим књигама, картама и сл. Бавио се конзервацијом и рестаурацијом антиквитета. Уређује веб-сајт Слике из српске историје.
Од 1990.године ради на пројекту Историја светске и српске картографије, који обухвата прикупљање, истраживање и проучавање картографске грађе, објаљивање књига, текстова, писање телевизијских сценарија, израду копија старих карата на папиру и кожи, изложбе, предавања, конзервацију и рестаурацију старих карата, уређивање веб-сајта Уметничка радионица „Старе мапе“.
До сада је објавио следеће романе: Српски трилер („Вегамедија“, Нови Сад, 2005), Било једном на Дорћолу („Лагуна“, Београд, 2010) и пикарски роман, који данас промовишемо, Пут Магеланове мапе („Прометеј“, Београд, 2011).
Аутор је више телевизијских документарних емисија и радио драма. Живи и ради у Новом Саду.