"> Изложба „Нушић на краљевачкој сцени“ | Завод за проучавање културног развитка

Изложба „Нушић на краљевачкој сцени“

Изложба „Нушић на краљевачкој сцени“, приређена крајем прошле године поводом обележавања 150 година од рођења Бранислава Нушића, биће свечано отворена у четвртак, 12. марта у 19 сати у Галерији Завода за проучавање културног развитка (Риге од Фере 4, Београд). У име организатора, посетиоце ће духовито поздравити сам Бранислав Нушић, кога ће тумачити Зоран Церовина, глумац Краљевачког позоришта. Посетиоцима ће се обратити Миодраг Динуловић, директор Краљевачког позоришта, и Марина Лукић Цветић, в.д. директора Завода за проучавање културног развитка.

2015_03_izlozba_nusic
„Ауторке изложбе Мирјане Савић, виши кустос и Јасмина Дражовић кустос Народног музеја у Краљеву, представиле су вишедеценијску присутност нашег знаменитог комедиографа у позоришном животу Краљева, приказавши занимљиве фотографије, позоришне плакате, костиме и фрагменте сценографија представа проистеклих из Нушићевог пера“, објашњава Марина Лукић Цветић.

Изложба „Нушић на краљевачкој сцени“ први пут је представљена краљевачкој публици током децембра 2014. и јануара 2015. године. Организатори приказивања ове изложбе у Београду су Народни музеј Краљево, Краљевачко позориште и Завод за проучавање културног развитка.

Радно време Галерије: радним данима од 10 до 16 часова
Тел: 011 2637 565, 011 2638 081