"> Изложба фотографија „Траг у води“ Бориса Ерга | Завод за проучавање културног развитка

Изложба фотографија „Траг у води“ Бориса Ерга

У оквиру манифестације Дани европске баштине, изложба фотографија „Траг у води“ Бориса Ерга биће отворена у петак, 22. септембра у 15 сати у Заводу за проучавање културног развитка (Риге од Фере 4, Београд). На отварању ће говорити др Вук Вукићевић, директор Завода, и Дејан Загорац, истраживач Завода.

„Пут у непознато“

Министарствo културе и информисања, као координатор програма Дана европске баштине у Републици Србији, одлучило је да овогодишња тема манифестације буде „Наслеђе и природа: лепеза могућности“.

„У центру пажње изложбе су човек и његова животна средина. У овој деликатно сатканој мрежи човек је на бројне начине повезан са природом користећи је и неретко обликујући према својим потребама. Истовремено, природа утиче на нас формирајући наше начине живота и обичаје. Вода и живот уз реку се појављују као централни елементи у сложеној игри односа између природе и човека“, објашњава Борис Ерг тему своје предстојеће изложбе у Заводу за проучавање културног развитка.

„Потамишје“

Ерг се професионално бави заштитом природе преко петнаест година. Радио је са невладиним, владиним и међународним организацијама у земљи и региону. Тренутно је директор регионалне канцеларије Међународне уније за заштиту природе (IUCN) за источну Европу и централну Азију. Живи у Београду са супругом Душком.

Радно време Галерије: радним данима од 10 до 16 часова
Тел: 2637 565, 2638 081