"> ИНТЕРНЕТ ПРЕЗЕНТАЦИЈА КУЛТУРЕ НИША И КУЛТУРНА МАПА ГРАДА | Завод за проучавање културног развитка

ИНТЕРНЕТ ПРЕЗЕНТАЦИЈА КУЛТУРЕ НИША И КУЛТУРНА МАПА ГРАДА

У четвртак 29. марта 2012 у 11.30 часова у холу Скупштине града Ниша године  одржана је конференција за новинаре на којој је представљена интернет презентација културе града и културна мапа Ниша.

Учешћа су узели Миодраг Радовић, члан већа за културу града, Маријана Миланков и Бојана Субашић, истраживачи Завода за проучавање културног развитка те Владимир Јовановић, директор Туристичке организације Ниша

Истога дана, у 12 часова на Тргу краља Милана Предраг Марковић, министар културе, информисања и информационог друштва, пригодно је представо Културну мапу Ниша.

Интернет презентација културе града Ниша, коју је израдио Завод за проучавање културног развитка, омогућава боље познавање културних вредности, институција и идентитета Ниша.
Културна мапа Ниша димензија 2.5×1.7 метара, изложена је на билборду у центру града. Мапу је израдио је Завод за проучавање културног развитка у сарадњи са Туристичком организацијом града Ниша, Заводом за заштиту споменика културе у Нишу и Народним музејем у Нишу. Пројекат је подржала локална самоуправа града Ниша, а средства је обезбедило Министарство културе, информисања и информационог друштва.

Промоција интернет презентације културе Ниша и културне мапе овог града претходила је отварању 13. Међународног сајма туризма, који се одржава у Нишу од 30. марта до 1. априла.