"> Интердисциплинарна научна конференција ФИЛОЗОФИЈА МЕДИЈА: МЕДИЈИ И УСАМЉЕНОСТ | Завод за проучавање културног развитка

Интердисциплинарна научна конференција ФИЛОЗОФИЈА МЕДИЈА: МЕДИЈИ И УСАМЉЕНОСТ

У Галерији Завода за проучавање културног развитка, данас у 10 часова, отворене су програмске сесије интердисциплинарне научне конференције ФИЛОЗОФИЈА МЕДИЈА: МЕДИЈИ И УСАМЉЕНОСТ. Овај научни скуп организовали су Естетичко друштво Србије; Факултет педагошких наука, Јагодина, Универзитета у Крагујевцу; НВО „Млади грашак“ за уметност, културу, медије и друштвена питања; уз подршку Завода, као посебног партнера.
Тема скупа ФИЛОЗОФИЈА МЕДИЈА односи се на развој нових медија и дигиталних технологија, као и проблем усамљености у савременом друштву. Промишљање везе између медија и усамљености привукао је пажњу истраживача који су, у складу са актуелним теоријскоинтерпретативним кретањима, приступали овом питању са различитих позиција.
Поздравну реч упутили су: проф. др Дивна Вуксановић и проф. др Драган Ћаловић, испред Програмског одбора скупа, као и др Вук Вукићевић, директор Завода.


Своја запажања и закључке учесници ће изложити у наставку дана, а после завршних дискусија одржаће се пројекција филмова студената ФДУ и наступ Милене Бјелогрлић, Let’s Music.
Програм ће се наставити сутра.