"> Промоција: Градитељско наслеђе у Србији. Зборник у част др Доброслава Бојка Павловића | Завод за проучавање културног развитка

Промоција: Градитељско наслеђе у Србији. Зборник у част др Доброслава Бојка Павловића

Промоција зборника Градитељско наслеђе у Србији – зборник у част др Доброслава Бојка Павловића одржана је у среду 10. 12. 2014. године с почетком у 12 часова у Заводу за проучавање културног развитка, Риге од Фере бр. 4, Београд.

На промоцији су говорили:
арх. Ђорђе Павловић, Културни центар „Дом породице Павловић“,
Миладин Лукић, саветник у Републичком заводу за заштиту споменика
др Милош Немањић, социолог културе
и др Маша Вукановић, уредник, Завод за проучавање културног развитка

Куће, јавне зграде, сакрални објекти, археолошки остаци и утврђења, објекти народног неимарства јесу тихи сведоци прошлости али и садашњег живота. Архитекта др Доброслав Бојко Павловић је био личност која је имала слуха за бројне неиспричане приче зидова објеката који чине градитељско наслеђе. Те приче је објављивао током више од четири деценије а чак и најранији његови радови су и данас актуелни и подстицајни у напорима да се градитељско наслеђе очува и учини интегралним састојком одрживог развоја заједница у нашој земљи. Да лик и дело Бојка Павловића и данас инспирише на промишљања и конкретна деловања сведоче радови у зборнику Градитељско наслеђе у Србији. Зборник у част др Доброслава Бојка Павловића објавио је Завод за проучавање културног развитка.