"> Додатак у „Политици“ о трећем „Београдском контрапункту“ | Завод за проучавање културног развитка

Додатак у „Политици“ о трећем „Београдском контрапункту“

Са задовољством вас обавештавамо да ће у сутрашњем издању „Политике“ бити објављен додатак на 32 стране о трећем „Београдском контрапункту“ који је одржан  17. и 18. јуна 2019. године. Централни догађај конференције био је округли сто на тему „Уметност у временима кризе и ратова: поглед из данашњице“, одржан у препуној сали Југословенске Кинотеке.

Учесници у разговору били су: Хабиб Ахмадзаде, један од водећих иранских прозних писаца, редитељ и сценариста играних и документарних филмова, професор Универзитета уметности у Техерану и учесник иранско-ирачког рата, Џанг Ђићијанг, кинески драмски писац, руководилац Удружења драмских писаца Шандонга, председник Академије уметности, директор Драмског студија, ментор на Универзитету и Универзитету уметности провинције Шандонг, Герман Садулајев, један од водећих руских прозних писаца средње генерације и друштвени аналитичар, веома активан учесник друштвеног и културног живота у Русији, Мухарем Баздуљ, прозни писац, песник, преводилац, новинар и публициста и Слободан Деспот, прозни писац, издавач, публициста, преводилац и фотограф, уредник у швајцарској издавачкој кући „L’Age d’Homme“.

Модератори округлог стола били су министар културе и информисања Владан Вукосављевић и редитељ Емир Кустурица.

„Београдски контрапункт“, у организацији Министарства културе и информисања Републике Србије као покретача и Завода за проучавање културног развитка као реализатора, је међународни скуп чији је циљ да окупи уметнике и мислиоце из различитих делова света, који својим радом значајно доприносе разумевању савремених светских токова, односно ситуације у којој се човек налази у данашњем времену, у додатку дневног листа „Политика“ упознајте се са излагањима свих учесника и закључцима „Контрапункта 2019“.