"> Дијалог о будућности признања за врхунски допринос националној култури | Завод за проучавање културног развитка

Дијалог о будућности признања за врхунски допринос националној култури

Министарство културе и информисања Републике Србије, у сарадњи са Заводом за проучавање културног развитка, покренуло је одржавање циклуса скупова о будућности признања за врхунски допринос националној култури, односно култури националних мањина, током којих jе изложена досадашња пракса Министарства културе и информисања и других актера у култури, као и искуства у региону и свету, а у циљу постизања оптималног решења.

Током ових сусрета, представници Министарства културе и информисања, угледни уметници и стручњаци у култури су се сложили да је потребно наставити са додељивањем овог престижног признања, али је неопходно јасно нагласити да је реч о националним признањима, а не пензијама, утврдити стабилан нормативни оквир, одредити јасније критеријуме по областима, квоте и старосну границу.

Како би се што већи број актера у култури укључио у дефинисање основа и критеријума за додељивање овог престижног националног признања позивамо Вас да нам све сугестије и предлоге пошаљете на електронску адресу nacionalnopriznanje@zaprokul.org.rs , најкасније до 31. маја 2018.

Хвала на сарадњи.