"> 26. октобар: Трибина „Системи вредности и корпоративни идентитет у свету рада“ | Завод за проучавање културног развитка

26. октобар: Трибина „Системи вредности и корпоративни идентитет у свету рада“

У оквиру циклуса трибина „Стеван Мајсторовић“, Завод за проучавање културног развитка и часопис „Свет рада“ у среду, 26. октобра од 14 сати организована је трибина „Системи вредности и корпоративни идентитет у свету рада“.

На трибини су говорили:
– проф. др Петар Булат, продекан Медицинског факултета, Универзитет у Београду
– проф. др Миланко Чабаркапа, Филозофски факултет, Универзитета у Београду
– Вера Кондић, дипл. психолог и специјалиста медијације, УГС Независност
– Никола Вучковић, ЕHSS менаџер, Philip Moris А. Д..

zastita_web

„Са развојем тржишта и доласком светских мултинационалних компанија све се више говори о добробити на радном месту запослених, промоцији здравља и здравих начина живота, али и промени кутллурних модела запослених, како би постали ефикаснији, здравији и наравно донели више профита. Запослени се позивају на тим билдинге, нуде им се услуге рекреације, обећавају бонуси ако промене начин исхране и смршају, тражи се од њих да се усавршавају и ‘надограђују’, а у ове програме укључују се и чланови породице“, истакао је модератор трибине Дејан Загорац, истраживач у Заводу за проучавање културног развитка и главни уредник часописа „Свет рада“.

Поред несумњиве користи које од ових програма имају запослени, поставља се дилема да ли се на тај начин угрожава приватност, мења културни идентитет, уводи изједначавање и нормирање различитих индивидуалних особина и искустава.